כלי התחבורה הראשון עם מנוע הומצא בשנת 1770, אולם רק כמאה שנה מאוחר יותר עם המצאת מנוע הבעירה הפנימי קיבל תחום הרכבים דחיפה משמעותית. מאז יותר ממאתיים שנה הרכבים נמצאים בתהליכי התפתחות כמעט על בסיס יומי.
לצערנו לצד ההתקדמות הטכנולוגית של המכוניות מעט התקדם בתחום של העברת רכבים לפירוק. אמנם המודעות לחשיבות הצורך בפירוק מכונית נמצא בעלייה, אך התהליכים הללו מתקיימים בהיקפים נמוכים מאלו שהיה ניתן לצפות.
כל בעל רכב ולא משנה מהו אזור מגוריו אחראי על הרכב שלו, אחראי לבצע בו טיפולים, להעביר אותו מבחן רישוי “טסט” ואחראי גם לטפל בו במצב שבו הרכב כבר לא מבצע את הפעולה שלשמה הוא נוצר.
בעל רכב בלוד הזקוק למענה לרכב ישן ותקול, יכול למצוא בקלות ובמהירות קונה רכבים למטרות פירוק שיגיע במהירות, ישלם לו במזומן על הרכב הישן וייקח אותו אחר כבוד למגרש הפירוק.
מרבית בתי העסק העוסקים בפירוק מכוניות מטפלים ברכבים פרטיים, טנדרים ורכבי ביניים. לא כולם קונים לפירוק משאיות או אוטובוסים ומומלץ פשוט לבדוק מול בית העסק אליו אתם פונים. בגרר חן יוכלו לתת ייעוץ אמין בעניין זה ובעוד נושאים אחרים קשורים לפירוק הרכב.
לפני כעשור מדינת ישראל פיתחה תוכנית שמטרתה לעודד בעלי רכבים ישנים ורכבים לאחר תאונה שלא בשימוש להעביר אותם לגריטה (לפירוק). המדינה שילמה לכל בעל רכב סכום מסוים (והוגן מאד) בתמורה לכך שהוא יעביר את הרכב לפירוק. לאחר שלוש שנים בהן התוכנית פעלה בהצלחה, נגמר התקציב ומאז (2013) ועד היום טרם חודשה התוכנית וטרם נמצא תקציב בכדי לעודד מחזור של חלקי מכוניות.