אחד התהליכים שמרבית הנהגים עוברים במהלך חייהם הוא מכירה או רכישה של רכב יד שנייה. מדובר בתהליך שבו יש לבצע פעולה חשובה ביותר של העברת בעלות משמו של המוכר לשמו של הרוכש וזאת בכדי שמרגע העברת הבעלות כל ענייני הרכב עוברים לאחריות הרוכש.
אך מה עושים כשרכב נמכר לפירוק? האם גם כאן מתבצע תהליך של העברת בעלות לקונה רכבים או שאולי פעולה אחרת?.
החלטתם על מכירת הרכב לפירוק! מצוין.
כעת עליכם לבצע פעולת לביטול לרישיון הרכב ובכך מתבטל הצורך לבצע פעולת העברת בעלות. למעשה, ביטול רישיון הרכב במשרד הרישוי מפסיקה את קיומו של הרכב במובן הרישומי שלו, בכל המערכות הרשמיות מעודכן שהרכב יצא משימוש ובמידה ומתקבלות לגביו דוחות אז בעל הרכב מוגן מפני התביעות וטענות על חוב.
יש קוני רכבים שעיסוקם הוא תיקון רכבים תקולים, במקרה שמכרתם את הרכב לקונה כזה יש לבצע העברת בעלות כמו שנעשית במכירת רכב תקין.
המנעו בכל מצב מהעברה או מכירה של רכב לפירוק ללא ביטול רישיון הרכב במשרד הרישוי, ללא פעולת ביטול אתם עלולים למצוא אתכם בסדרה של בעיות וצרות.
לוחית רישוי אינה חלק שנמכר עם הרכב לפירוק. אחריותו של בעל הרכב היא לפרק את הלוחיות מהרכב ולהשמיד אותם לאחר שדיווח למשרד הרישוי על ביטול רישיון רכב. לוחית רישוי שלא פורקה יכולה להיגנב ממגרש המכוניות לפירוק ולשמש גורמים שליליים.
המלצה – אם קונה הרכבים לפירוק אומר לכם שהוא כבר ידאג לפירוק הלוחית מהרכב, הימנעו מהאפשרות הזו, לא מכיוון שכוונתו רעה, להיפך ככל הנראה הוא באמת התכוון לעזור לכם, אך יש חשש שאולי הוא יישכח לעשות זאת והרכב יישאר עם הלוחיות חשוף לגניבה.